Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus vaatii kylmäpiirin asennusten osalta kylmäasentajan ja sähkötöiden osalta sähköasentajan oikeudet. Turvatekniikan keskus, TUKES, pitää listaa laillistetuista kylmäaineasentajista  ja sähköurakoitsijoista. Kylmäaineita käsiteltäessä oikea toiminta on tärkeää ilmalämpöpumpun toiminnan ja takuiden vuoksi. Väärin asennettu laite ei ole takuun piirissä ja
pahimmassa tapauksessa ilmalämpöpumppu voi kuluttaa sähköä enemmän kuin perinteiset sähköpatterit.

Ilmalämpöpumpun sähköasennus

Kuten edellä mainittiin, ilmalämpöpumpun sähköasennuksessa pitää olla TUKES:n lupa. Ilmalämpöpumppujen asennukseen luonnollisesti kuuluu myös sähköasennus, tämä toimenpide kuuluu aina Ilmalämpöasennus Laineen asennukseen.

Ilmalämpöpumpun sijoittaminen

Asennuksessa on syytä huomioida myös laitteen sijoittelu – sekä sisä- että ulkoyksikön kohdalla.
Sisäyksikön asennuksessa oleellista on huomioida tilan luonnollinen ilmankierto. Toisaalta esteettiset seikat joskus sanelevat sisäyksikön paikan.
Ulkoyksikön asennuksessa pitää huomata, että ulkoyksikkö puhaltaa kylmää ilmaa, joka saattaa haitata lähellä olevaa kasvillisuutta.
Ilmalämpöpumpun tehoa voidaan parantaa asentamalla ulkoyksikkö sopivalle seinustalle.

Ilmalämpöpumpun asennus kestää muutamia tunteja

Ilmalämpöpumpun asennusaika on yleensä vajaasta neljästä tunnista yhteen työpäivään. (Rivi- ja kerrostaloasunnossa ja uusiin omakotitaloihin taajama-alueilla) asentamiseen täytyy yleensä olla taloyhtiön lupa ja ok-taloissa rakennuslupa.
Helpoimmalla pääsee, jos antaa ammattilaisen hoitaa asennuksen alusta loppuun. Asennuksen osuudestahan saa joka tapauksessa osan takaisin kotitalousvähennyksen muodossa 3500,00 euroon asti henkilöltä vuodessa, (2023)
johon sisältyy 6000,00€ enimmäismäärä maksetusta työn osuudesta.

Lisätietoja: